Bruidskapsels opsteken


Zahra’s Hair & Beauty Salon is dé kapsalon in Alphen a/d Rijn voor een perfecte bruidskapsel. We hebben ruim 15 jaar ervaring met kapsels voor bruiloften en andere speciale gelegenheden. Van klassiek tot modern. Vertrouw er maar op dat u de show steelt!

U kunt bij ons terecht voor een behandeling waarbij we een proefkapsel aanmeten en proefmake-up aanbrengen. Het kapsel en de make-up moeten namelijk op de grote dag zelf wel passen bij uw jurk, uw gezichtsvorm en uw haarstijl. We bespreken tijdens de proefsessie dan ook uitgebreid wat uw wensen zijn. Als eerste heb jij contact met ons opgenomen over wat de mogelijkheden zijn, en natuurlijk of wij op jullie dag ook kunnen. We plannen samen een afspraak waarop je langs komt voor je proefkapsel en eventueel de proef make-up. We zijn ongeveer 2 a 2,5 uur bezig met jouw make-up en kapsel. Hier nemen we graag ruim de tijd voor, want de planning kan altijd iets anders lopen en we willen geen stres en jij natuurlijk ook niet. Voor alleen een bruidskapsel zijn we gemiddeld 1 a 1,5 uur bezig.

Er zijn veel verschillende soorten bruidskapsels, maar wat zijn voor jou nu de opties?

Bruidskapsels kort haar

Het is waar dat je met lang haar meestal meer mogelijkheden hebt dan kort haar, maar een kort bruidskapsel is net zo mooi en je kunt er meer mee dan je denkt. Een groot voordeel van kort haar: het heeft geen bussen haarlak nodig om de hele dag te blijven zitten! Bij kort haar is het belangrijk goed gebruik te maken van beschikbare accessoires. Denk aan een mooie haarkam, diadeem, bloem of hele bloemenkrans. Vergeet de juwelen ook niet, maar let er wel op dat die mooie diadeem bij de net zo mooie oorbellen past.

Bruidskapsels halflang haar

Half lang haar is perfect om op te steken. Het is minder zwaar dan heel lang haar en toch is er genoeg haar om bijvoorbeeld een mooie chignon of losse knot te maken. Voor half lang haar zijn er heel veel mooie technieken die de bruidsstyliste kan gebruiken zodat jij een prachtige opsteekkapsel kan dragen. De zware, stijve kapsels zijn niet meer zo van deze tijd. De meer luchtige, natuurlijk ogende opsteekkapsels zijn momenteel razend populair. Ook kun je je haar half opsteken en er een accessoire in verwerken.


Bruidskapsels lang haar

Voor lang haar liggen alle mogelijkheden open. Opsteken, steilen, krullen, half opsteken of opfleuren met een accessoire, de keuze is aan jou! Wil je het los en steil maar heb je slag in je haren? Laat het dan steilen. Wil je juist volume, dan kun je het laten krullen of licht touperen. Het effect van volume krijg je ook als je er een grote bloem of haarstukje in zet. Wil je het graag los dragen, maar niet zo dat je rug bedekt wordt door haar? Dan kun je je haren naar een kant vastzetten. Het onderste gedeelte kun je dan laten krullen. Wil je het juist opsteken? Dan kun je ervoor kiezen een grove vlecht in je kapsel te verwerken of het losjes vast te zetten met krullen.


Bruidskapsels krullen

Ook natuurlijk krullend haar leent zich heel goed voor een opsteekkapsel. Als je een paar plukken los laat aan de voorkant geeft dat een heel speelt effect. De styliste kan er voor zorgen dat jouw krullen mooi uitkomen zonder te pluizen. Belangrijk is wel dat ze er natuurlijk uit blijven zien. Op die manier blijf je heel dicht bij jezelf en ziet je haar er toch op en top verzorgd uit!


Bruidskapsels kroeshaar

In tegenstelling tot haar met krullen is kroeshaar niet altijd het gemakkelijkste haar, maar dat betekent niet dat je weinig opties hebt voor de bruiloft! Er zijn zoveel verschillende soorten kroes, dat er voor jou zeker ook genoeg opties tussen zitten. Laat je het invlechten, met extensions misschien? Of juist opknippen tot een gave afro? Ontkroezen kan ook, maar als dit je eerste keer wordt, probeer dat wel voor de bruiloft.