Gezicht epileren met touwHet epileren van je wenkbrauwen met touw wordt ook wel Oosters ontharen of ‘threading’ genoemd. In de Arabische en Indische landen is deze manier van ontharen heel gewoon en men gebruikt het touw of een draad vooral om de wenkbrauwen te ontharen, de bovenlip of het gezicht. De haartjes worden door een draaiende beweging van het touw meegenomen, zonder dat daar wax of hars aan te pas hoeft te komen.

Waarom wenkbrauwen epileren met touw?

Voorstanders van het epileren met touw geven aan dat deze methode de haartjes verwijdert met wortel en al. Daarnaast is het niet nodig voor haartjes om iets uit te groeien (waardoor ze dus zichtbaar worden) voor ze geëpileerd worden. Zelfs de meest fijne haartjes kunnen met deze methode verwijderd worden. Ook een handig voordeel: waar epileren met een pincet vrij langzaam gaat, kan het epileren met een touw binnen een paar minuten gebeurd zijn. De haartjes die terug groeien zijn ook dunner en minder stug.

Zelf wenkbrauwen epileren met touw?

Nu kun je natuurlijk zelf een draad kopen en daarmee je wenkbrauwen gaan epileren. Het beste is dan om een lange draad naaigaren van 100% katoen te gebruiken. In de onderstaande video is goed te zien hoe je aan de slag kunt om je wenkbrauwen met touw te epileren. Het is echter aan te raden epileren met touw door een schoonheidsspecialiste of kapper te laten doen (zie onderstaande video). Vaak horen we van mensen die zelf aan de slag gaan dat het toch wel lang duurt en ook veel pijnlijker is dan ze hadden verwacht. Bij een professional zijn ze gespecialiseerd in deze behandelingen en kun je binnen een paar minuten weer buiten staan met een paar mooie wenkbrauwen. Daarnaast doet het door de snelle en secure manier van werken ook veel minder pijn.

Voordelen wenkbrauwen epileren met touw

  • Het verwijdert haartjes met wortel
  • Zelfs fijne haartjes kunnen direct mee-geëpileerd worden
  • Epileren gaat een stuk sneller dan met een pincet
  • Het is beter voor de huid dan harsen of waxen
  • Het brengt wenkbrauwen beter in vorm
  • Haartjes blijven langer weg
  • Het laat haartjes dunner en minder stug terug groeien